Morilski psihopati na verigi!

Brala sem danes kar nekaj pretresljivih zgodb – pričevanj. Prvo zgodbo sem našla v Sobotni prilogi Dela pod naslovom »Storil sem vse, da bi ohranil dostojanstvo. Pred seboj. Pred sojetniki. Pred ugrabitelji!« Govora je o španskem novinarju Marcu Margidanesu, ki je kar sedem mesecev preživel v ujetništvu ISIL. Njegova zgodba je preveč kruta, da bi jo obnavljala, vendar en njen delček pa se mi je vseeno vtisnil v spomin, saj imam  občutek, da bo ta delček nekako preskočen in pozabljen.

Dejal je: »Včasih se počutim krivo, ker sem preživel. Grozno je. Res, ne mine dan, ko ne bi… Ko so me spustili na prostost, sem bil tem psihopatom celo hvaležen. Danes jih sovražim. Gnusijo se mi. Ne zaslužijo si, da se kdaj znajdejo na sodišču. Čisto tiho morajo izginiti. Čim prej in za vedno. Ubili so moje prijatelje. Mučili so jih. Oni so zlo, čisto zlo!«

Opisuje tudi svoje srečanje z ‘Jihadi Johnom’ in raperjem ‘Georgom. Pravi, da sta oba ‘popolna psihopata, ki jima vsaka sekunda in vsaka črka medijske pozornosti dviguje ego in hrani libido.

Druga zgodba ni črpala svoje uničevalnosti kot »islamistična«, temveč je prej bila »neoliberalistična« potrditev, da se psihopati zlahka dokopljejo do svojih gospodarjev, ki jih vedo izrabiti in ob primernem trenutku spustiti »z verige«!

Zgodilo se je v petek, v Črni Gori, kjer je bil pred domačim dvoriščem, s strani neznanega storilca med vožnjo, ustreljen v glavo publicist in nekdanji politik Saša Marković. Kaj pa je bila njegova krivda? Le to,da je v svoji knjigi z naslovom »Manifest proti imperiju – dodatek k zgodovini ameriškega neoimperializma«, ki je izšla lani, nastavil ogledalo liberalno-demokratski filozofiji za katero je napisal, da se pod plaščem neoliberalizma dejansko skriva ‘neoimperializem’!

Beseda je torej o črnogorskemu politologu, zgodovinarju in magistru diplomatskih ved, ki je v svoji knjigi raziskoval svetovno politiko 20. stoletja in vlogo anglo-ameriške elite, ki pod krinko humanih in demokratičnih vrednot svetu vsiljuje svojo globalnomedijsko manipulacijo, finančne konstrukte humanitarne pomoči, vzpodbuja sankcije in generira vojne ali oborožene konflikte.

Vzorec je vsaj zame jasen! Naj si gre za ‘islamski fundamentalizem’ ali ‘neoliberalni boj za demokracijo’, pristopi in posledice so povsem enaki. Tudi skupno izhodišče je enako – človeško življenje ne šteje nič!

Saj tega bloga ne bi zapisala, če me zadnjih, nekaj dni nazaj, ponovno ne bi dobesedno razjezilo ‘gruljenje v duetu’ Peskove in Omerza o »strahotnih zločinih« na naših tleh. Večkrat sem že napisala, najprej moramo doseči to, da se danes in sedaj ne bodo dogajali zločini, potem lahko gremo mirne duše tudi 5.000 let v našo preteklost in ‘odpravljajmo posledice’.

Toda nam je pomembneje, da se vračamo le toliko v našo preteklost, da lahko med sabo vzgajamo in negujemo »novodobne psihopate«, tudi tiste, ki grozijo po spletu, tukaj in sedaj. Bojim pa se, da ni daleč dan, vsaj dogodki kažejo tako, da se bo njihovim ‘gospodarjem’ tudi strgalo in jih bodo »spustili s ketne«! Tukaj in sedaj, v naši državi!

New York - dvojčka

Morilski psihopati na verigi!

7 thoughts on “Morilski psihopati na verigi!

 1. Jure pravi:

  .. dodal bi le: pristopi so enaki samo zato, ker je ISIL otrok neoliberalcev najnižje vrste in bi celo bilo čudno, če bi pristop bil različen …

  Všeč mi je

 2. cinik pravi:

  – Boris

  Cerberus… mislim da je vprašanje le kako močne so verige. Ker pa je dnevno vsak dan več
  podivjanih psihopatov , ki so izgubili stike s realnostjo , se bojim da bo rezultat v kratkem katastrofalen.
  Mimogrede: v ZDA pravijo da se pripravlja nekaj velikega. Kot znak pa naštevajo: FED izNew Yorka
  seli nekatere dejavnosti, NORAD seli komando nazaj v Cheyenne Mountain , vlada je policiji v treh
  nabah dobavila policiji 62 milijonov kos streliva za polavtomatske puške AR-15. Izgovori so pa smešni.. O situaciji okrog Ukrajine sploh ne bi posebej omenjal. Prav tako ne o izraelskem norcu
  Netanyahuju , ki išće že v besedah povod da bi sprožil nuklearni napad na Iran.
  V glavnem:…. Američani bi rekli : we are fucked.

  Liked by 1 person

 3. Boris – današnja oddaja Studio ob 17. je razgalila vso bedo položaja Europe vizavi ZDA. Le Hladnik Milharčič je v uvodu razprave o tragediji beguncev opozoril n vlogo Amerov pri destabilizaciji Iraka, Sirije, Libije…

  Potem, ko so iskali rešitve, pa je bilo konec doslednosti. Nihče, prav nihče ni omenil reparacij za vojno škodo! In ne zgolj pri uničenih državah, temveč tudi povzročenih širših posledic, vključno z tragedijo beguncev, kar je vse bilo rezultat, ki je nastal z agresijo!

  Všeč mi je

 4. Obenem bi se rada globoko zahvalila vsem tistim, ki so si ogledali ta moj zapis!
  Še je upanje za Slovence, saj pri 2 mio in 1,7 mio volivcih, to predstavlja kar 0,0005 %!
  No, to pa je vsekakor že impozanten delež!

  Všeč mi je

 5. grominstrela pravi:

  Dokler bo “nacionalni interes” pred človekovimi pravicami, dokler bo interes “elite” nad interesem posameznika, dokler bo “moje” pomembnejše kot “naše, skupno”, dokler bo sreča “bolj sposobnih” pred zadovoljstvom večine, dokler bo pomembno imeti ne pa pomagati, bo vsak sistem in vsaka država ujetnica tistih, ki jih po “naravni selekciji” na ključne položaje pripelje njihova nedvomna sposobnost premagovati tekmece tudi ali pa prav zaradi brezobzirnosti in ambicioznosti. Ta pasma ljudi je prodorna ker se ne sprašuje o posledicah svojih dejanj. Gre jim za elementarno oblast in preko nje za moč nad drugimi. To je njihov cilj, to je njihova naslada, to je zanje uresničitev želja in sanj, to je njihovo življensko poslanstvo in hrana njihovemu egu, predvsem pa je to temelj njihovemu udobju, ki so ga deležni zaradi nje.
  Moč.
  Tako malo pomembna in tako usodna za številne, ki so deležni njenih posledic.
  Tisti, ki imajo moč se je (prostovoljno) ne bodo nikoli odrekli. To izpričuje zgodovina. Če in ko pa so zaradi spleta naključij prisiljeni izbirati med mirno predajo oblasti drugemu ali apokalipso, izberejo raje uničenje kot prostovoljen odhod.
  Še vsak imperij, ko je crkaval, je v nesrečo potegnil vse ostale. Ironjija pa je, da so tisti, ki so to povzročili običajno, – vsaj večina njih, – preživela.

  Oblastniki, tisti pravi in ne navidezni, pravi gospodarji lutk, pazljivo izbirajo izvršitelje svoje volje, eksekutorje, ki svet držijo v krhkem ravnotežju, da ne implodira ali eksplodira. Od eksekutorjev se pričakuje, da ne bodo poznali milosti, da jim ni mar posledic….
  Prav za prav so od gospodarjev nagrajeni da jim ni mar, da ne pokažejo milosti, solidarnosti.

  Če pa je tako in so te lastnosti usodno pomembne vrednote, čemu potem čudenje nad tem, da je na ključnih eksekutorskih položajih vse več takih ljudi. Saj taki preprosto morajo biti v sistemu, ki ga živimo. Anomalija bi bila, če taki nebi bili.

  Sistem, ki ga živimo producira, vzgaja in zahteva take kadre. Brez njih je obsojen na propad.
  Če se znebimo vrednot, na katerih sistem temelji, se bomo znebili tudi njihovega produkta, brezobzirnih eksekutorjev, postali bodo to, kar dejansko so in tega ne sprevidimo. Bolni pobalini, ki zastrupljajo to družbo.
  In to je prvi korak, da se znebimo pravih krvnikov, tistih, ki vodijo to krvavo igro. Najsi živijo na tej, na oni, ali na kateri si že bodi strani gnojne jame že.

  Ne, morilci niso na verigah, oni so tisti, ki držijo verige na katerih s(m)o pripeti vsi mi, le da niti ne opazimo, ker možgani procesirajo utvaro, da jih držimo na verigi mi, ker smo večina.
  Pa gre samo za slepoto, nič drugega.

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s